Nijerya'da silahlı çetelerin saldırısında 30 kişi hayatını kaybetti Nijerya'da silahlı çetelerin saldırısında 30 kişi hayatını kaybetti

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Irak'ta bulunan İran destekli milis gruplara ait üç tesise yönelik saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı. Austin, yazılı bir açıklama yaparak, ABD'nin, Başkan Biden'ın talimatıyla İran destekli milis grupların kullandığı üç tesisi hedef aldığını belirtti. Austin, saldırıları "gerekli" ve "orantılı" olarak nitelendirdi.

Açıklamada, bu saldırıların İran destekli milislerin ABD ve Koalisyon personeline yönelik artan saldırılarına doğrudan bir yanıt olduğu ifade edildi. ABD Savunma Bakanı, ABD'nin çıkarlarını savunmak için gereken adımları atmaktan çekinmeyeceklerini belirterek, bölgedeki çatışmaları tırmandırmaya niyetlerinin olmadığını vurguladı. Austin ayrıca, İran destekli saldırıların derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Irak'taki yerel haberlere göre, ABD'ye ait uçaklar, Irak'ın Babil bölgesinde bulunan Haşdi Şabi'ye ait askeri bir tesisi bombaladı. Saldırıda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.