İsveç'in NATO üyeliğine onay veren protokol, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Gelişmenin ardından İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, yaptığı açıklamada, "Bundan sonra da terörizme karşı mücadelemiz Türkiye ile yakın işbirliği halinde sürecek." ifadelerini kullandı.

MSB duyurdu: 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu: 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

TBMM Genel Kurulu'nda 346 milletvekilinin oy kullandığı oylamada, 287 milletvekili "evet", 55 milletvekili "ret" oyu verirken, 4 milletvekili çekimser oy kullandı. İsveç Dışişleri Bakanı, TBMM'nin onayının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının beklendiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Billström, İsveç'in NATO üyeliğinin Türkiye ile yakın işbirliği anlamına geldiğini vurgulayarak, daha önce imzalanan anlaşmaların değer kazandığını ifade etti. Billström, 2022 NATO Madrid Zirvesi'nde Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan Üçlü Muhtıra ve daha sonraki Vilnius'ta yapılan anlaşmaların süreceğini ve terörle mücadelede Türkiye ile yakın işbirliğinin devam edeceğini belirtti.