İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli olarak yürütülen "Kafes-36" operasyonları sonucunda nitelikli dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçları işleyen yurtdışı bağlantılı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlar eş zamanlı olarak Tekirdağ merkezli 7 ilde gerçekleştirildi ve örgüt elebaşı dahil 18 şüpheli yakalandı.

Bölücü Terör Örgütü mensuplarına ağır darbe! Bölücü Terör Örgütü mensuplarına ağır darbe!

Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya platformu X üzerinden paylaşarak, suç örgütü üyelerinin Türk vatandaşı erkekleri sahte sosyal medya hesapları üzerinden kadın profiliyle kandırdıklarını, müstehcen görüntüler kaydedip tehdit ve şantaj yaptıklarını belirtti. Ayrıca, şüphelilerin evlilik vaadiyle dolandırıcılık yaptığı ve komisyon karşılığında yabancı uyruklu kişileri Türkiye'ye getirip sahte belgelerle banka hesapları açtıkları tespit edildi.

Operasyon sonucunda 18 şüpheli gözaltına alınırken, 2 adet otomobil, 33 cep telefonu, 27 sim kart, 47 farklı bankaya ait banka kartı, sahte çalışma belgeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı evrakları ve çok miktarda döviz ile Türk Lirası ele geçirildi. Operasyonu gerçekleştiren polis ekipleri de tebrik edilerek, Yerlikaya, "Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek." şeklinde açıklama yaptı.