Altının gramı, güne yükselişle başlayarak 2 bin 464 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 4 bin 30 lira, Cumhuriyet altını ise 16 bin 80 liradan satılıyor.

Piyasalarda Belirsizlik Devam Ediyor
Altının ons fiyatı dün yüzde 0,9 artarak günü 2 bin 377 dolardan tamamladı. Şu sıralarda ise önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 2 bin 374 dolardan alıcı buluyor. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin fiyatlamaların güçlenmesine rağmen, yol haritasına ilişkin belirsizliklerle varlık fiyatlarının yön arayışında olduğunu ifade ediyor.

İstihdam Raporu Verileri Bekleniyor
Bugün gözler ülkede açıklanacak istihdam raporu verilerine çevrildi. ABD'de bu hafta açıklanan verilerin, uzun zamandır güçlü duruşunu koruyan ve Fed'in faiz indirimi konusunda elini zayıflatan istihdam piyasasında soğuma sinyalleri verdiğini vurgulayan analistler, tarım dışı istihdam verisinin de beklentilerin altında kalması durumunda bankanın faiz indirimine eylülde başlama ihtimalinin artabileceğini dile getiriyor.

Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı! Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı!

Teknik Analiz ve Veri Gündemi
Para piyasasında, Fed'in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 81 ve kasımda yüzde 83 ile fiyatlanırken, olası faiz indiriminin ardından bankanın ikinci faiz indirimi ihtimali de aralıkta yüzde 90 oldu. Bugün ayrıca yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde büyüme verileri başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceği belirtiliyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 350 ve 2 bin 330 doların destek, 2 bin 380 ve 2 bin 400 dolar seviyelerinin direnç konumunda olduğu ifade ediliyor.

Editör: Burak Hakkı Polat