Dolar/TL, güne yüzde 0,3 yükselişle başladı ve 32,3250 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL yatay seyirle 35,2070'ten, sterlin/TL ise önceki kapanışın hemen altında 41,3460'tan işlem görüyor.

Piyasalarda Fed Beklentisi Hakim
Dolar endeksi, şu sıralar yüzde 0,1 azalışla 104,0 seviyesinde seyrediyor. Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesine rağmen, belirsizliklerle karışık bir seyir izliyor. Bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporu verileri yatırımcıların odağında.

Analistler, ABD'de açıklanan verilerin istihdam piyasasında soğuma sinyalleri verdiğini belirtiyor. Tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalması durumunda, Fed'in faiz indirimine eylülde başlama ihtimalinin artacağı öngörülüyor. Para piyasasında, Fed'in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 81, kasımda yüzde 83, aralıkta ise yüzde 90 olarak fiyatlanıyor.

Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi

Yurt İçinde ve Yurt Dışında Veri Gündemi Yoğun
Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi verileri takip edilecek. Yurt dışında ise Euro Bölgesi'nde büyüme verileri ön plana çıkıyor. Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103 seviyelerinin destek, 105 ve 106 seviyelerinin ise direnç olarak öne çıktığını belirtiyor. Bu veriler, Fed'in gelecekteki faiz politikalarına dair ipuçları sağlayacak.

Bu gelişmelerle birlikte piyasalar, ABD ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor. Fed'in faiz politikalarındaki olası değişiklikler, global piyasalarda önemli hareketlere yol açabilir.

Editör: Burak Hakkı Polat