İstanbul serbest piyasada dolar, 32,2600 liradan alınıp 32,2620 liradan satılıyor. Euro ise 34,9130 liradan alınırken, 34,9150 liradan satışa sunuluyor. Dün doların satış fiyatı 32,2630 lira, Euro'nun satış fiyatı ise 35,0190 lira olarak belirlenmişti.

SGK’ya en borçlu belediyeler açıklandı SGK’ya en borçlu belediyeler açıklandı

Küresel Piyasalar ve Gelişmeler
Küresel piyasalarda ABD büyüme verisinin ilk çeyrekte yüzde 1,6'dan yüzde 1,3'e revize edilmesiyle karışık bir seyir izleniyor. Bugün, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksine odaklanıldı.

Altının ons fiyatı yatay seyirle 2 bin 344 dolardan işlem görürken, Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,2 değer kaybıyla 81,7 dolara geriledi. Bu düşüş eğilimi, üst üste üçüncü işlem gününde de devam ediyor.

Avrupa Borsaları ve Ekonomik Veriler
Dün Avrupa borsalarında pozitif bir seyir hakimken, bugün Euro Bölgesi'nde açıklanacak öncü enflasyon verileri yatırımcıların odak noktası oldu. Nisan ayında Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı yüzde 6,4'e düşerek, ortak para biriminin oluşturulmasından sonraki en düşük seviyesine indi.

Analistler, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek hafta politika faizinde indirime gitmesinin beklendiğini belirtiyor. Bugün açıklanacak enflasyon verilerinin, ECB'nin gelecekteki adımlarına ilişkin ipuçları vereceği düşünülüyor.

Editör: Burak Hakkı Polat