Uzun bir süredir sessizliğini koruyan ve kamuoyundan uzak kalan Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden aktif siyasete döneceği iddia edildi. Kulislerde konuşulanlara göre, Gül; DEVA, Gelecek ve Saadet partilerini tek çatı altında birleştirerek genel başkanlık koltuğuna oturacak. Gül'ün siyasi sahneye dönüş için hazırlıklara başladığı ifade ediliyor.

1991-2007 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde beş dönem Kayseri Milletvekili olarak hizmet veren Abdullah Gül, 2001'de AK Parti'nin kuruluşunda rol almış ve 2002'de Türkiye Cumhuriyeti'nin 58. Hükümeti'ni kurarak Başbakanlık yapmıştı. 28 Ağustos 2007 tarihinde ise Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Siyasi kariyerinde pek çok önemli göreve gelen Gül hakkında TV100 köşe yazarı Barış Yarkadaş, önemli bir iddia ortaya attı.

3 Partiyi Birleştirip Genel Başkan Olacak İddiası
Barış Yarkadaş, Abdullah Gül'ün 3 partiyi tek çatı altında birleştireceğini ifade ederek, "11. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Kurucusu Abdullah Gül'ün yakın çevresi 'yeni bir parti' için düğmeye basınca, 75 koruması olduğu ve devletin 17 aracını kullandığı haberi patladı. Gül'ün yakın çevresi, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi'nin tek çatı altında birleşmesi ve partinin başına da Gül'ün geçmesi için kulis yapıyor. Gül ve çevresi Erdoğan sonrası için pozisyon alıyor. Gül'ün de yeni parti ve siyasete sıcak baktığı konuşuluyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel 29 Ekim'de görüşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel 29 Ekim'de görüşecek mi?

Yerel Seçimlerdeki Başarısızlık
Genel seçimlerde CHP listelerinden seçime giren DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet partileri ise 10 milletvekili kazanarak TBMM'de grup oluşturmaya hak kazanmıştı. Ancak yerel seçimlerde 3 parti de hüsrana uğradı. Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi, Türkiye'nin hiçbir noktasında belediye seçimini kazanamadı. Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi bir ilçe kazanırken, Saadet Partisi ise 1 ilçe ve 1 beldede seçim zaferi elde edebildi.

Editör: Burak Hakkı Polat