Altın fiyatları, mayıs ayının son işlem gününde yatay bir seyir izliyor. Ons altın, bugün yüzde 0,05 yükselişle 2.344 dolar civarında işlem görüyor. Yatırımcılar, yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkate aldığı enflasyon göstergesi kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisine odaklanmış durumda.

Ankara'da toplu taşıma ücretine zam Ankara'da toplu taşıma ücretine zam

Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları
Gram altın, ons altın ve Dolar/TL kuru etkisiyle 2.433 Türk Lirası civarında seyrediyor. Çeyrek altın ise 3.953 Türk Lirası seviyesinde el değiştiriyor. Yatırımcılar, Avrupa ve ABD'deki küresel faiz oranlarının seyrinde belirleyici olacak ekonomik verileri yakından takip ediyor.

Fed Yetkililerinden Faiz İndirimine Temkinli Yaklaşım
Fed yetkilileri, istihdam piyasası güçlü kalsa bile enflasyonun bu yıl düşmesini bekliyor. Ancak, faiz indirimi konusunda acele edilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Fed Başkanı Lorie Logan, faiz oranlarını düşürmeyi düşünmek için henüz çok erken olduğunu belirtti.

Yatırımcılar, hem Avrupa'da hem de ABD'de açıklanacak ekonomik verileri yakından izlemeye devam edecek. Özellikle yarın açıklanacak PCE verisi, altın fiyatları ve genel piyasa trendleri üzerinde belirleyici olacak.

Editör: Burak Hakkı Polat