İşte dolar ve sterlinde son rakamlar... İşte dolar ve sterlinde son rakamlar...

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın yayımladığı tutanakların ardından düşüşünü sürdürüyor. Ons altın yüzde 1,45'lik bir düşüşle 2.344 dolar seviyesine indi.

Altın Fiyatlarında Düşüş Sürüyor
ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarının açıklanmasının ardından altın fiyatları düşüşünü üçüncü işlem gününde de devam ettirdi. Ons altın yüzde 1,45 değer kaybederek 2.344 dolar civarına geriledi. Gram ve çeyrek altın fiyatları ise ons altın ve Dolar/TL kuru etkisiyle geriledi. Gram altın 2.428 Türk Lirası, çeyrek altın ise 3.966 Türk Lirası seviyesinde işlem gördü.

Piyasalar, büyük ekonomilerdeki yetkililerin enflasyonun yüksek seyrine rağmen parasal gevşetmeye yönelik sabırlı bir tutum sergileyeceklerini değerlendirdikleri için gerileme yaşadı.

Fed Tutanaklarında Enflasyon Vurgusu
Fed, 30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen para politikası toplantısının tutanaklarını yayımladı. Fed yetkilileri, son enflasyon verilerinin hayal kırıklığı yarattığını kabul etmekle birlikte, fiyat baskılarının yavaş da olsa azalacağını öngördüklerini belirttiler. Tutanaklarda, "Enflasyondaki düşüş muhtemelen beklenilenden daha uzun sürecek" ifadelerine yer verildi. Yetkililer, enflasyonun orta vadede yüzde 2 seviyesine dönmesini beklediklerini vurguladı.

Faiz İndirim Beklentileri Azaldı
Fed'in tutanaklarının beklenenden daha sıkılaştırma yanlısı olması, İngiltere'de beklentilerin altında kalan enflasyon verisi ve Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın enflasyon sorunlarına ilişkin sert açıklamaları, yatırımcıların bu yıl beklenen küresel faiz indirimlerinin hızı ve ölçeğine dair beklentilerini düşürmesine neden oldu. Dolar endeksi ise yüzde 0,02 düşüşle 104.88 seviyesine geriledi.

Editör: Burak Hakkı Polat