Altının gram fiyatı güne artışla başladı ve şu anda 2 bin 477 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak gerileyen altının gram fiyatı, günü yüzde 0,3 düşüşle 2 bin 462 liradan tamamladı.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,4 yükselişle 2 bin 386 dolardan işlem görüyor. Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli duruşlarını koruması ve açıklanan verilerden alınan sinyallerle karışık bir seyir izliyor.

Ankara'da toplu taşıma ücretine zam Ankara'da toplu taşıma ücretine zam

Çarşamba günkü enflasyon verilerinin ardından Fed'in eylülde faiz indirimi ihtimalinin yüzde 74 olduğu fiyatlamalar, dün Fed yetkililerinin açıklamalarının ardından yüzde 68 seviyesine indi. New York Fed Başkanı John Williams, enflasyon verilerinin yavaşlamaya işaret etmesini memnuniyetle karşıladığını ancak bu durumun faiz indirimi için yeterli olmadığını belirtti.

Analistler, bugün Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile ABD’de öncü endeks verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 400 ve 2 bin 450 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 350 ve 2 bin 300 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu kaydetti. Altın fiyatlarındaki seyir, küresel piyasalardaki gelişmelerle yakından ilişkili olacak.

Editör: Burak Hakkı Polat