Döviz kurları, artan yabancı ilgisiyle birlikte yatay seyrini devam ettiriyor. Dolar/TL kuru dün günü 32,27 seviyesinde kapandıktan sonra yeni güne 32,2553 düzeyinde başladı. Euro/TL kuru ise önceki kapanışını 35,08'den yapmıştı ve şu anda 35,06 seviyesinde seyrediyor.

Bakan Şimşek’ten büyüme açıklaması! Bakan Şimşek’ten büyüme açıklaması!

Rezervlerde Rekor Artış

Merkez Bankası'nın rekor hızdaki rezerv birikimi devam ediyor. TCMB verilerine göre, toplam rezervler geçen hafta 7,5 milyar dolar artarak 134 milyar 402 milyon dolara yükseldi. Net rezervler ise 30 milyar 872 milyon dolara çıktı.

Kur Korumalı Mevduat Hesaplarından Çıkışlar Hız Kazanıyor

Kur korumalı mevduat hesaplarından çıkışlar hız kazanmış durumda. 10 Mayıs haftasında KKM hesaplarından 36,4 milyar liralık çözülme yaşandı. KKM hesaplarındaki toplam tutar 2,2 trilyon liranın altına geriledi.

Yabancı Yatırımcılar ve Türk Tahvilleri

Yabancı yatırımcılar, 10 Mayıs haftasında Türk tahvillerinde 2,83 milyar dolarlık rekor alım yaptı. Aynı dönemde hisse senetlerinde 84,7 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdiler. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı ise 3,2 milyar dolar azaldı.

Mayıs Ayında Yatay Seyir

Nisan ayında sınırlı kazanç elde eden Dolar/TL, mayıs ayında şu ana kadar yatay bir seyir izliyor. Fitch Ratings, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye geri dönmeye başladığını ve refinansman risklerinin azaldığını belirtti. Kuruluş, genel devlet borcunun düşük olduğunu vurguladı. Bu gelişmeler, piyasalardaki döviz kurları üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olabilir.

Editör: Burak Hakkı Polat