ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından bir süredir yükseliş eğiliminde olan ons altın, bugün hafif bir düşüş kaydetti. Ons altın, bugün yüzde 0,44'lük bir düşüşle 2.375 dolar civarında işlem gördü. Gram ve çeyrek altın fiyatları da ons altın ve Dolar/TL'deki dalgalanmalardan etkilendi. Gram altın, 2.456 Türk Lirası civarında seyrederken, çeyrek altın ise 4.017 Türk Lirası seviyesinde el değiştirdi.

Ankara'da toplu taşıma ücretine zam Ankara'da toplu taşıma ücretine zam

ABD'de dün açıklanan tüketici enflasyonu verisi, piyasalarda faiz indirim beklentilerini artırdı. Aylık bazda beklentilerin altında kalan veri, en az iki faiz indirimine işaret etti. Tüketici fiyatları endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 0,3 artış gösterdi; ancak beklentiler yüzde 0,4'lük bir artış öngörüyordu.

Piyasalar, bu yıl içinde toplam 52 baz puanlık faiz indirimi beklerken, eylül ayında bir faiz indirimine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak New York Fed Başkanı John Williams, faiz indirimi için daha fazla kanıta ihtiyaç olduğunu belirterek dikkatleri faiz politikasındaki değişikliklere çekti.

Editör: Burak Hakkı Polat