Döviz kurları, uluslararası piyasalardaki artan yabancı ilgisine rağmen bugün yatay bir seyir izlemeye devam ediyor. Dolar/TL, 32,19 seviyesinde işlem görürken, Euro/TL ise 35,07 civarında alıcı buluyor. Bu süreçte, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerindeki hızlı artış dikkat çekiyor. TCMB verilerine göre, toplam rezervler geçen hafta 7,5 milyar dolarlık bir artışla 134 milyar 402 milyon dolara yükseldi. Net rezervler ise 30 milyar 872 milyon dolara ulaştı.

SGK’ya en borçlu belediyeler açıklandı SGK’ya en borçlu belediyeler açıklandı

Ancak, kur korumalı mevduat hesaplarından çıkışlar hız kazanıyor. 10 Mayıs haftasında, kur korumalı mevduat hesaplarından 36,4 milyar liralık çözülme yaşandı ve bu hesapların toplam tutarı 2,2 trilyon liranın altına geriledi.

Öte yandan, yabancı yatırımcılar Türk tahvillerine rekor düzeyde alım yaparken, hisse senetlerinde de net alım gerçekleştirdiler. Nisan ayında sınırlı kazanç elde eden Dolar/TL'nin mayıs ayında şu ana kadar yatay bir seyir izlediği görülüyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'ye yönelik yabancı yatırımcı ilgisinin arttığını bildirdi. Refinansman risklerinin azaldığını belirten kuruluş, genel devlet borcunun düşük olduğunu vurguladı.

Son olarak, kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren bir kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte kripto varlık ekosisteminde yer alan cüzdan, kripto varlık hizmet sağlayıcı ve platform gibi kavramların tanımı yer aldı.

Editör: Burak Hakkı Polat