İşte dolar ve sterlinde son rakamlar... İşte dolar ve sterlinde son rakamlar...

Dolar ve Euro karşısında Türk Lirası, güne düşüş eğiliminde başladı. Dolar/TL, 32,25 seviyesinden, euro/TL 34,84 seviyesinden ve sterlin/TL ise yüzde 0,3 değer kaybıyla 40,4570 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise yatay bir seyirle 105,3 seviyesinde bulunuyor. Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek politikalarına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor. Bugün, piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaları bekliyor.

Analistler, ABD'de bugünden itibaren açıklanacak enflasyon verilerinin piyasalarda oynaklığı artırmasını bekliyor. Önceki gün açıklanan New York Fed'in nisan ayına ait Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçları endişeleri artırdı. Ayrıca, Fed yetkilileri de faiz oranlarını mevcut "kısıtlayıcı" seviyelerde tutma kararı alıyorlar.

Enflasyon beklentilerindeki artış ve Fed'in temkinli duruşunun piyasalarda risk iştahını olumsuz etkilediği belirtiliyor. Bugün açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri ve Powell'ın açıklamaları yatırımcı kararlarını etkileyebilir.

Yarın, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri takip edilecek ve bu verilerin ardından Fed'in gelecek dönem politikalarına ilişkin soru işaretlerinin azalabileceği belirtiliyor.

Para piyasalarında, Fed'in bu yıl yüzde 89 ihtimalle bir faiz indirimine gidebileceği öngörülürken, olası bir faiz indirimi için eylül ayı öne çıkıyor. Bugün Almanya ve Euro Bölgesi'nde ZEW ekonomik güven endeksi açıklanacak ve ABD'de ÜFE verileri takip edilecek.

Teknik açıdan dolar endeksinde 105 ve 104 seviyelerinin destek, 106 ve 107 seviyelerinin direnç konumunda olduğu ifade ediliyor.

Editör: Burak Hakkı Polat