Altın piyasasında, yeni güne yatay bir seyirle başlandı. Gram altın, güne 2 bin 425 liradan işlem görerek dengeli bir seyir izliyor. Çeyrek altın ise 4 bin 20 lira seviyesinden alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 16 bin 10 liradan satılıyor.

Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı! Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek politikalarına ilişkin belirsizlikler ve enflasyon endişeleri fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor. Özellikle, bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar piyasaların yönü üzerinde etkili olabilir.

ABD ekonomisinde açıklanacak enflasyon verilerinin piyasalarda oynaklığı artırması beklenirken, Fed'in temkinli duruşu ve enflasyonu düşürme hedefi dikkatle takip ediliyor. Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, faiz oranlarının mevcut "kısıtlayıcı" seviyelerde tutulması gerektiğini belirtirken, piyasalardaki belirsizlikler devam ediyor.

Analistler, bugün açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi verilerinin ve Powell'ın açıklamalarının yatırımcı kararlarını etkileyebileceğini ifade ediyor. Yarın ise Tüketici Fiyat Endeksi verileri takip edilecek ve Fed'in gelecek dönem politikalarına ilişkin soru işaretleri azalabilir.

Para piyasalarında, Fed'in bu sene faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 89 olarak öngörülürken, eylül ayı olası bir faiz indirimi için öne çıkıyor. Teknik açıdan, altının ons fiyatında 2 bin 330 ve 2 bin 300 dolar seviyelerinin destek, 2 bin 400 ve 2 bin 450 dolar seviyelerinin ise direnç olarak izlendiğini belirten analistler, Euro Bölgesi'nde ZEW ekonomik güven endeksi verilerinin de takip edileceğini dile getiriyor.

Editör: Burak Hakkı Polat