Genç erkekler arasında yapılan bir ankete göre, feminizmin genel olarak zararlı olduğuna inananların oranı dikkat çekiyor. King's College London'da Politika Enstitüsü ve Global Kadın Liderliği Enstitüsü tarafından 16 ila 29 yaş arasındaki 3 bin 600 İngiliz erkeği üzerinde gerçekleştirilen anket, ilginç sonuçlara ulaştı.

Ankete katılan genç erkeklerden dörtte biri, erkek olmanın kadın olmaktan daha zor olduğunu belirtti. Ankete göre, Z kuşağı erkekleri arasında feminizme karşı olumsuz bir bakış açısı bulunuyor.

Dilan ve Engin Polat çifti hakkında karar belli oldu Dilan ve Engin Polat çifti hakkında karar belli oldu

Ankette dikkat çeken bir diğer sonuç ise, katılımcıların beşte birinin, kadınları kendileri ile birlikte olmaya nasıl ikna edecekleri konusunda videolar çeken ve şu anda Romanya'da insan kaçakçılığı ve tecavüz suçlamalarıyla karşı karşıya olan sosyal medya fenomeni Andrew Tate'e olumlu baktığı belirlendi.

Anketin yazarı olan King's College London'daki politika enstitüsü müdürü Profesör Bobby Duffy, Z kuşağının feminizm hakkındaki görüşlerinin "alışılmadık" olduğunu belirterek, "Bu, gelecek nesil arasında gerçek bir bölünmüşlük riskine işaret ediyor. Bu ataerkillik ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayanan imaj; erkeklerin aynı anda baskın cinsiyet olduğu, kadınlar üzerinde güç ve nüfuz sahibi olduğu ve aynı zamanda sözde asi ve baskıcı feministlerin kurbanı olduğunu iddia ettikleri bir paradoks" dedi.