ABD’nin New York şehrinde yaşayan 25 yaşındaki profesyonel dansçı Órla Baxendale, yanlış etiketli kurabiyeyi yemesi sonucu hayatını kaybetti.

Türkiye ile Filistin arasında 2 anlaşma imzalandı Türkiye ile Filistin arasında 2 anlaşma imzalandı

Baxendale, Connecticut eyaletinde 11 Ocak'ta düzenlenen bir sosyal etkinliğe iştirak ettiği sırada, Stew Leonard's marketinden satın aldığı vanilyalı Florentine kurabiyesine maruz kalarak şiddetli bir alerjik tepki yaşadı ve anafilaktik şok geçirdi.

Patronlar Dünyası’ndan yer alan habere göre, Baxendale’in ailesi, kurabiyenin üreticisi Cookies United ve satıcısı Stew Leonard’s’a dava açtı.

Ailenin avukatı Marijo Adimey, kurabiyenin ambalajında yer fıstığı bulunduğu açıklanmaması sebebiyle “üreticinin ve/veya satıcıların ağır ihmali ve pervasız davranışının” gün yüzüne çıktığını ifade etti. Adimey, “Etiketteki açıklamadaki bu başarısızlık, bu yıkıcı ancak önlenebilir sonuca yol açtı” dedi.

Stew Leonard’s, kurabiyenin içeriğinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını savundu. Şirketin sahibi ve CEO'su Stew Leonard Jr., "Ailemle birlikte buradayım ve hepimiz büyük üzüntü içindeyiz. Çok üzgünüz. Şu anda o ailenin duygusal durumunu anlamak gerçekten zor" şeklinde konuştu.

Öte yandan Cookies United, içerikteki değişikliği Baxendale’in ölümünden aylar önce süpermarkete bildirdiğini ileri sürdü.

Birleşik Krallık’tan New York’a taşınan Manchester’lı genç kız, Ailey School’da burslu öğrenci olarak eğitim almak için ABD’ye gelmişti. Baxendale, New York Moda Haftası’nda sahnede boy göstermiş ve Lincoln Center’da dans prodüksiyonlarında bulunmuştu.