Suudi Arabistan'da Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Süper Kupa finalinin, takımların Mustafa Kemal Atatürk'ü anan pankartlar ve formalarla çıkmak istemesi üzerine ev sahibi organizatörlerle yaşanan anlaşmazlık sonucunda iptal edilmesi, yabancı basında geniş bir şekilde yer aldı.

Reuters haber ajansı, olayın "Türkiye ve Suudi Arabistan arasında siyasi ilişkilerin yeniden ısındığı bir sırada" yaşandığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayında Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiği belirtilirken, 2018'de gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin gerildiği hatırlatıldı.

Derbide kırmızı kart gören Al Musrati'nin cezası belli oldu Derbide kırmızı kart gören Al Musrati'nin cezası belli oldu

ABD merkezli AP haber ajansı ise futbolcuların Atatürk'ün göründüğü tişörtlerle sahaya çıkmakta ısrarcı olduğunu ve Galatasaray ile Fenerbahçe'nin maçın Suudi Arabistan yerine Türkiye'de oynanmasını istediğini aktardı. Ayrıca, Suudi Arabistan'ın Türkiye'nin seküler kurucusu Atatürk'ün bulunduğu tişörtlere müdahale etmesinin ardından maçın iptal edildiği ifade edildi.

Bloomberg haber ajansı da Suudi Arabistan'daki maçın kulüplere göre iptal edilme sebebini, "Suudi Arabistan'ın Türkiye'nin seküler kurucusu Atatürk'ün bulunduğu tişörtlere müdahale etmesinin ardından" olarak aktardı. Ayrıca, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerde son iki yılda ilerleme görüldüğü ancak bu olayın bu duruma zarar verebileceği ifade edildi.

İngiltere merkezli Daily Mail gazetesi ise maçın iptaline geniş bir yer ayırarak, Türkiye medyasındaki iddialara göre İstiklal Marşı'nın çalınmasına izin verilmediği ve "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" yazan pankarta izin verilmediği iddialarını paylaştı. Stadyumdaki taraftarların maçın iptal edildiği haberi üzerine stadyumu terk ettiği, ışıkların söndüğü ve Galatasaray ekibinin otobüsle ayrılırken görüldüğü belirtildi.