Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ailesiyle ilgili iddialara gerekçe göstererek istifasının yankıları sürerken, ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes, Erkan'ın İstanbul'daki kira fiyatlarına dair yaptığı bir röportajın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdığını iddia etti.

Erkan'ın istifasına dair genel değerlendirmelerin yanı sıra Forbes, Erkan'ın daha önce Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda İstanbul'daki kira fiyatlarına dair yaptığı açıklamaların Erdoğan'ın tepkisini çektiğini öne sürdü. Erkan'ın, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." ifadelerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rahatsız ettiği ve kızdırdığı belirtildi.

Yeni müfredat taslağında Filistin detayı Yeni müfredat taslağında Filistin detayı

Haberde ayrıca, Erkan'ın yüksek enflasyon nedeniyle İstanbul'daki kiralardan dolayı ailesinin yanına taşındığını söyleyerek Erdoğan'ı kızdırdığına dair bir vurgu yapıldı. Forbes, Erkan'ın ekonomik modeldeki değişiklikleri yönetme göreviyle atanmasının ardından yaşanan yüksek enflasyon ve düşük faiz politikalarına ilişkin kopuşun, Erkan'ın istifasıyla birlikte değerlendirildiğine dikkat çekti.

Haberde son olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomik programın devam edeceğine ve Erkan'ın kararının kişisel bir tercih olduğuna yönelik mesajlarına da yer verildi.