İstanbul'da gerçekleşen Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan yüzde 28 oranındaki taksi ücreti zammı, taksicilerin memnuniyetsizliğine yol açtı. Zammı yetersiz bulan bir grup taksici, Merter'deki toplantı salonuna taş ve sopalarla saldırdı. Polis müdahale etti ve olaya karışan bazı taksiciler gözaltına alındı.

UKOME toplantısında alınan kararlar doğrultusunda İstanbul'da taksi ve servis ücretlerine yüzde 28.09, İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçlarına ise yüzde 18 oranında zam yapılmıştı. Bu kararın ardından taksicilerin taleplerini karşılamaması ve beklentilerini karşılamaması nedeniyle bir grup taksici, UKOME binasına saldırdı. Polis müdahale ederek olaya karışanları kontrol altına aldı ve gözaltına alındılar.

Taksiciler, öncesinde İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun, giderlerdeki artış nedeniyle İBB'ye yüzde 65 oranında zam talebinde bulunduğunu ve indi-bindi ücretinin en az 120 lira olması gerektiğini ifade etmişlerdi. Ancak alınan karar beklentilerini karşılamayınca, bu protesto gerçekleşti.

3 Mayıs Türkçülük Günü kutlu olsun 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlu olsun