Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Türk köyüne ve Türk çocuklarına yönelik ifadelerini kınadı. Bakanlık, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun konuya ilişkin açıklamasına destek vererek, “Yunanistan’ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kuruluna (BTTA), Miçotakis’in İskeçe’ye bağlı Paşevik’teki devlet anaokulu öğretmenleri ve burada eğitim gören öğrencilerle gerçekleştirdiği video konferansta kullandığı “Pomak köyleri” ve “Yunan çocukları” ifadelerini eleştiren bir açıklama yayımladı. BTTA’nın, 21 Mayıs’taki açıklamasında, “Yunanistan Başbakanı Sayın Kiryakos Miçotakis’in, 18 Mayıs’ta İskeçe’nin Paşevik köyündeki devlet anaokulunda eğitim gören öğrenci ve anaokulu öğretmenleri ile gerçekleştirdiği video konferanstaki ‘Pomakohoria’ (Pomak köyleri) ve azınlık Türk çocuklarına ‘Ellinopula’ (Yunan çocukları) şeklindeki ifadelerini kınıyoruz. Bu tutumu azınlığın taleplerine karşı, meşru kimliğimizin inkarı olarak değerlendiriyoruz. Hükumeti bu tür dayatma politikalardan vazgeçmeye ve azınlığın kendini ifade etme özgürlüğü konusunda daha yapıcı olmaya davet ediyoruz” ifadeleri almıştı.

Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum’a canlı yayın teklifi Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum’a canlı yayın teklifi

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının Twitterhesabından dün yapılan açıklama ile Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun (BTTA), Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Yunanistan’daki Türk köyü Paşevik’e “Pomak köyü” ile Türk çocuklarına “Yunan çocukları” şeklindeki sözlerini şiddetle kınayan açıklamasına destek verildi.
Bakanlığının açıklamasında, BTTA’nın paylaşımı alıntılanarak, “BTTA Danışma Kurulunun bu açıklamasını destekliyor ve Yunanistan’ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz” denildi.