BBC Türkçe'nin aktardığı bilgilere göre, Türkiye’de Mayıs seçimleri sonrası kurulan yeni hükümetle göç, güvenlik, ticaret, enerji ve tarım gibi alanlarda diyaloğu artırmak isteyen AB, İsrail-Hamas savaşındaki sert söylem farklılığı ve Rusya’ya uygulanan yaptırımlarda görüş ayrılığı nedeniyle Türkiye ile istenen ortamın oluşamadığını kaydediyor.

Türkiye ile ilişkilerin geleceğine ilişkin Kasım ayı sonunda ayrı bir rapor hazırlama sürecinde olan AB, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uyulmaması başta olmak üzere hukukun üstünlüğü açısından yaşanan gerilemenin en önemli engel olmaya devam ettiğini kaydediyor.

Ankara ve Brüksel’de yapılan değerlendirmelerde, Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği açısından kritik bir döneme girildiği, AB Liderler Zirvesi'nin toplanacağı 15-16 Aralık tarihine kadar yaşanacak gelişmelerin ilişkilerin hem niteliğini hem de seyrini etkileyeceği tespiti yapılıyor.

Bu sürecin en önemli gelişmelerinden biri Avrupa Komisyonu’nun Türkiye ile ilişkilerin geleceğine ilişkin açıklayacağı rapor olacak.

ABD’den İsrail konusunda “ikircikli” açıklama ABD’den İsrail konusunda “ikircikli” açıklama