Ajans Muhbir editörleri Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas, sığınmacı haberleri nedeniyle tutuklanmıştı. Ancak, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre ikili için tahliye kararı verildi.

Serkan Kafkas savunmasında, "Dosyadaki haberlerin hepsi ulusal medyada yer almış haberlerdir. Haberlerimiz kaynaklı olduğu halde biz neden tutukluyuz bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Haberciliğin altın kurallarından 5N 1K'yı uygulamaktır. İddianamede 'Şahsi hesabında milliyetçi paylaşımlar yapıldığı görülmüştür' denilmiş, bundan gurur duyuyorum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı

Süha Çardaklı ise savunmasında, "Halkın haber alma hakkını halka sunmuşuz, bunun neresi suç oluyor bunu anlamıyorum. Sarı basın kartı sahibi bir gazeteciyim. Bugüne kadar hiçbir ceza almadım çünkü asla olanı aktarmak dışında hiçbir şey yapmadım. Halkın haber alma hakkı ne zamandan beri suç teşkil etmektedir? 10 yıldır gazetecilik yapıyorum, gazetecilik yapmaya devam edeceğim. Haberlerin hiçbirinde suç yok. Biz sadece mesleğimizi yaptık. Başka hiçbir şey yapmadık" dedi.