Bu yıl 24.sü düzenlenen Türk Boyları Kültür Şenliği devam ediyor. Şenliğe katılan ülke temsilcileri yerel kültürleri ile ilgili çeşitli faaliyetleri gün boyu sürdürüyorlar. Eş Zamanlı olarak da Türt Dünyasındaki meslek buluşmaları da gerçekleşiyor. Bu sabah Türk Dünyası Gazetecileri buluşuyor başlıklı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya muhtelif Türk ülkelerinden gazeteciler katılarak yerel, ulusal, bölgesel ve uluslararası sorunlar konusunda Türk dünyası medyasının tavrı konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Toplantı çerçevesinde dünyada egemen olmaya başlayan İslamifobia ve Turkofobia konusu ele alındı. Türk dünyası medyasının bu iki hassas ve ortak konu üzerinde birlikte hareket ederek dünyada oluşturulan yanlış imajın düzeltilmesi ve İslamifobia ile Türkofobia’nın Batı’Nın hiç yoktan ürettiği bir söylence olduğu temasının işlenmesi gerekliliği üzerinde görüş birliğine varıldı.

Özellikle her iki fobinin de başta Ermeniler ve Yunanlılar olmak üzere FETÖ terör örgütünün de bunun yayılması için özel çaba gösterdiğini, özellikle ABD’deki siyasilerin Rum ve Ermeni seçmen oylarını alabilmek için bu söylenceye inandıkları tespiti yapıldı.

'Kurtlar Vadisi' geri dönüyor: İşte yayınlanacağı platform! 'Kurtlar Vadisi' geri dönüyor: İşte yayınlanacağı platform!

Pandemiden dolayı bazı Türk cumhuriyeti gazetecisi videokonferans yöntemi ile toplantıya katıldıkları gözlemlendi. AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş de videokonferansla toplantıya katılarak görüşlerini dile getirdi.