8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kızı Şerife Zeynep Özal ile Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oğlu Osman Tuğrul İhsanoğlu arasında, İstanbul Sarıyer'deki bir sitede yaşanan husumet mahkemeye taşındı. İki aile arasındaki anlaşmazlığın temelinde, İhsanoğlu'nun sağlık sorunları ve rahatsız edici davranışları olduğu belirtiliyor.

Osman Tuğrul İhsanoğlu'nun, Sarıyer'deki sitede yaşayan komşularını rahatsız ettiği ve tutumunun huzur ve sükunu bozduğu iddia edildi. Sağlık sorunları nedeniyle daha önce kayıtlara geçen İhsanoğlu'nun, tutanak altına alınan olaylara rağmen olumsuz davranışlarını sürdürdüğü belirtildi.

Şerife Zeynep Özal, yaşanan rahatsızlıkların ardından aile mahkemesine başvurarak Osman Tuğrul İhsanoğlu'ndan korunma talebinde bulundu. İhsanoğlu'nun ekonomik ve sosyal açıdan güçlü bir aileye mensup olduğu ve ailenin, yaşanan sorunlara rağmen Osman Tuğrul'u himaye etmekten kaçındığı ifade edildi.

Mahkeme dilekçesinde, Osman Tuğrul İhsanoğlu'nun sağlık sorunlarına dikkat çekilerek, "Osman Tuğrul İhsanoğlu'nun vesayet altına alınması, site sakinlerinin ve müvekkilin can ve mal bütünlüğü için gereklidir. İhsanoğlu'nun tedavisi şarttır." ifadesine yer verildi. Ayrıca, İhsanoğlu'nun siteden uzaklaştırılması ve gerekli tedaviyi alabilmesi için hastaneye sevk edilmesi talep edildi.

Özgür Özel'den Paskalya paylaşımı Özgür Özel'den Paskalya paylaşımı

Osman Tuğrul İhsanoğlu'nun daha önce polislerle yaşadığı tartışma sonucu gözaltına alındığı ve sağlık sorunları nedeniyle sıkça gündeme geldiği hatırlatıldı. İhsanoğlu'nun davranışları ve sağlık durumuyla ilgili daha önce polise şikayet edildiği belirtildi. Mahkeme, Şerife Zeynep Özal'ın taleplerini değerlendirecek.