Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve 1. Lig'in yayıncı kuruluş ihalesini iptal etme kararı aldı. İptal kararının gerekçesi, TFF'nin istediği rakamlara iki firmanın olumlu yanıt vermemesi oldu. Federasyon, "İhale için verilen teklif bedellerinin yetersiz bulunması dolayısıyla Yayın İhale Komisyonu'nca ihalenin iptali yönünde tavsiye kararı alınmıştır" açıklamasını yaptı.

Süper Lig'in yayıncısı için yapılan ihalede, tarafların TFF'nin "rakam arttırın" talebine olumlu yanıt vermemesi sonucunda sıcak bir gelişme yaşandı. TFF, uzun süren görüşmeler ve tekliflerin alındığı süreç sonucunda yayıncı kuruluş ihalesini iptal etti. İki firmanın teklif bedellerinin TFF'nin beklentilerini karşılamadığı belirtildi.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Yayın İhale Komisyonu'nun gelen teklifleri yetersiz bulduğu gerekçesiyle aldığı ihalenin iptali yönünde tavsiye kararı, TFF Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilmiş ve bu doğrultuda Yayın İhalesi iptal edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Beşiktaş genç oyuncusu ile yola devam dedi Beşiktaş genç oyuncusu ile yola devam dedi

TFF Yönetim Kurulu, yayıncı kuruluş ihalesini iptal ettikten sonra, Yayın İhale Komisyonu'nun önerileri doğrultusunda belirlenen muhammen bedel ve diğer kriterlerin sağlanması şartıyla, Süper Lig ve 1. Lig yayın haklarının devrine ilişkin olarak tüm ilgililere 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.00'e kadar tekliflerini iletmeleri için süre verdi.

Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları için belirlenen kapsam ve asgari şartları öğrenmek isteyenlerin en geç 1 Mart 2024 saat 17.00'ye kadar Türkiye Futbol Federasyonu ile iletişime geçmeleri istendi.