Tekirdağ merkezli yapılan 'KAFES-36' operasyonu kapsamında nitelikli dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçlarına karışan 18 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından yürütüldü.

Operasyon sonucunda, yurt dışı bağlantılı organize suç örgütü üyesi 18 kişi gözaltına alındı. Bulgulara göre, Bulgaristan uyruklu şahısların kadın profilli sahte sosyal medya hesapları üzerinden Türk vatandaşı erkekleri hedef alarak dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçları işledikleri belirlendi. Şüphelilerin, müstehcen görüntüler kaydederek bu görüntülerle tehdit ve şantaj yaptıkları, ayrıca evlilik vaadiyle para talep ederek dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı.

Bir taksici cinayeti daha! Bir taksici cinayeti daha!

Suç örgütü, belli bir komisyon karşılığında Bulgaristan vatandaşı başka şahısları Türkiye'ye getirip çeşitli bankalardan çok sayıda hesap açarak dolandırıcılık faaliyetlerine devam etmiş. Operasyon sırasında yapılan ikamet ve araç aramalarında 300 bin TL değerinde döviz, 180 bin 665 TL nakit para, 33 cep telefonu, 27 sim kartı, 47 farklı bankalara ait banka kartları, 3 adet hesap cüzdanı, 1 adet tapu senedi, 1 adet sözleşme, yabancı şahıslar adına düzenlenmiş sahte çalışma belgeleri ve Gelir Dairesi Başkanlığı evrakları ele geçirildi. Ayrıca şüphelilere ait 2 otomobile de el konuldu.

Gözaltına alınan 7'si Bulgaristan uyruklu toplam 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 18 kişiden 9'u tutuklanırken, 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 kişi ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.