TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay veren protokolünü kabul etmesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı. SonDakika.com'dan Abdullah Aydemir'in haberine göre İngilizce haber ajansı AP, "Türkiye parlamentosu İsveç'in NATO üyeliğini onaylayarak önemli bir engeli kaldırdı" başlığını kullanırken, Reuters, "Türkiye parlamentosu İsveç'in NATO'ya üyelik teklifini onayladı" şeklinde duyuruda bulundu.

Washington Post, "Türkiye, aylar süren gecikmenin ardından İsveç'in NATO üyeliğine olumlu oy verdi" ifadelerini kullanarak haberi aktardı. Le Monde, "İsveç'in NATO'ya adaylığı, Türk milletvekilleri tarafından 287 'evet' ve 55 'hayır' oyuyla kabul edildi. Artık yalnızca Viktor Orban'ın Macaristan'ından yeşil ışık alınması gerekiyor" şeklinde bir başlıkla duyuruda bulundu.

Alman Der Spiegel, "Türkiye İsveç'in NATO'ya katılmasını istiyor" başlığı ile haberi aktarırken, Yunan Kathimerini gazetesi "İsveç'in NATO'ya katılmasına evet" başlığına yer verdi. Çin'in South China Morning Post gazetesi ise "Türkiye nihayet İsveç'in NATO teklifini onayladı ve Macaristan'ı dışarıda bıraktı" şeklinde haberleştirdi.

İsrail'i durduracak tek ülke ABD İsrail'i durduracak tek ülke ABD

Bu gelişme, Türkiye'nin parlamentosundan geçen protokol ile İsveç'in NATO'ya üyeliği konusundaki bir engelin daha aşıldığını ve dünya basınında geniş bir şekilde takip edildiğini gösteriyor.