TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili ziyareti dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni anayasa tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Meclis'in yeni anayasa yapabilmesi için gerekli çoğunluğu sağlaması durumunda bu sürecin gerçekleşebileceğini belirtirken, bunun siyasi bir ortam meselesi olduğunu ifade etti.

AKP'li isimden gündemi sarsacak "sahte anket" iddiası AKP'li isimden gündemi sarsacak "sahte anket" iddiası

Kurtulmuş, "Bu Meclis kurucu meclis değildir, bu Meclis sıfırdan bir anayasa yapılamaz" şeklindeki söylemleri eleştirerek, "Bu tür söylemler, Meclise hakaret ve demokrasiye karşı bir tavır" diye değerlendirdi. Siyasi partiler arasında olumlu bir yönelim olması durumunda yeni bir anayasa yapmanın mümkün olduğunu belirten Kurtulmuş, bu sürecin yöntem bakımından bir sıkıntı taşımadığını ifade etti.

Numan Kurtulmuş, "Siyasi atmosferin ve o siyasi atmosferi kuvvetlendirecek niyetin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum" derken, siyasi partiler arasında olumlu bir atmosferin oluşturulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmalarına da değinen Kurtulmuş, kimsenin rejim değiştirmek gibi bir niyetinin olmadığını ve eksiklerin anayasal sistem içinde ele alınması gerektiğini belirtti.