Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine düzenlenen roketli saldırı nedeniyle bir askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Saldırının ardından bölgede bir SİHA görevlendirilerek tedbir alındı.

14 ilde FETÖ operasyonu 14 ilde FETÖ operasyonu

MSB, bugün Irak’ın kuzeyindeki Başika üs bölgesine saldırı düzenlendiğini açıkladı. Düzenlenen hain saldırıda bir askerimiz şehit oldu. MSB’den konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine bu gece saatlerinde roketli saldırı düzenlenmiştir. Atılan üç roketten biri üs bölgesine, diğer ikisi köy içerisine düşmüştür. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, köyde yaşayan bir çocuk da yaralanmıştır. Bölgede bir SİHA görevlendirilmiş ve gerekli tedbirler derhal alınmıştır. Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralı çocuğumuza da acil şifalar diliyoruz.” diye bildirildi.

ŞEYHAN KAYMAKAMI: TÜRK ÜSSÜNE 4 ROKET ATILDI

Bölgede görev yapan Rûdaw muhabiri Nasır Ali, “Türkiye ve Heşdi Watani’nin Başika’daki askeri üssüne 2 roketle saldırı düzenlendi. Saldırılarda Zilkan nahiyesine bağlı Gudad köyünde 12 yaşındaki bir kız çocuğu yaralandı” diye bildirdi. Saldırının Erbil Uluslararası Havalimanı yakınına bir roketin düşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Öte yandan Şeyhan Kaymakamı Serdar Yahya, Türk üssüne 4 roket atıldığını bildirdi