Sabancı ailesi içindeki miras anlaşmazlığı, İhsan Sabancı'nın kızı Sevgi Sabancı tarafından hukuki bir mücadeleye dönüştürüldü. Resmi olmayan bir evlilikten dünyaya gelen Sevgi Sabancı, babasının mirastan mahrum bırakıldığını ileri sürerek Sabancı ailesine karşı 8 farklı dava açtı. Bu davalar arasında, Akbank hisseleri, Atlı Köşk ve Sabancı ailesine ait çeşitli taşınmazlar bulunuyor.

Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi

Sevgi Sabancı, dedesi Hacı Ömer Sabancı'nın vefat etmeden önce mal varlığını çocukları arasında adil bir şekilde paylaştığını iddia ediyor. Ancak, babası İhsan Sabancı'nın mirastan mahrum bırakıldığı gerekçesiyle kendisinin de hak kaybına uğradığını savunuyor. Aile arasında yaşanan bu hukuki mücadele, Adana'da satılan taşınmazlar ve Atlı Köşk gibi değerli mülklerin de içinde bulunduğu geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Sevgi Sabancı'nın mahkemeye taşıdığı konulardan biri, aileye ait Sapek Kollektif Şirketi'ndeki hisselerin amcalarına devredilmesi. Ancak İstanbul 38. Asliye Hukuk Mahkemesi, bu davayı reddetti ve Sevgi Sabancı'nın itirazı üzerine süreç devam ediyor.

En dikkat çeken konulardan biri ise Türkiye'nin en büyük özel bankalarından biri olan Akbank'ın hisseleriyle ilgili. Sevgi Sabancı, dedesinin ölümü sonrasında babası İhsan Sabancı'nın imzasıyla devredildiğini iddia ettiği Akbank hisseleri için dava açtı. Ancak İhsan Sabancı'nın mirastan düşürüldüğü gerekçesiyle devir işleminin geçersiz olduğunu savunuyor.

Bu miras kavgasının bir diğer önemli parçası ise Emirgan'da bulunan ve 600 milyon dolar değerinde olan Atlı Köşk. Sevgi Sabancı, bu mülk üzerindeki hak iddiasını korurken, mahkeme ihtiyati tedbir kararı alarak dosyayı bilirkişiye gönderdi. Haziran ayında beklenen karar, Sabancı ailesi içindeki miras anlaşmazlığını netleştirecek gibi görünüyor.