Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifasını ve hakkındaki iddiaları yalanladı. TV 100'deki bir programda konuşulan bu konu üzerine, Barış Yarkadaş'ın cep telefonundan aranarak yayına katıldı.

İlgezdi, programdaki iddialara sert tepki gösterdi. Şaban Sevinç'in, İlgezdi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğü ve tekrar aday gösterilmeyi istediği iddiasına katılmadığını belirtti. İlgezdi, daha önce MYK'dan geçmeden aday gösterildiği yönündeki iddiaları da reddederek, "Eğer Şaban Bey bu meseleleri bilmiyorsa arasın o tarihteki PM üyeleriyle konuşsun" dedi.

Programda ayrıca, İlgezdi'nin eşinin Parti Meclisi'ni terk ettiği iddia edildi. Ancak İlgezdi, bu iddiayı da reddederek, "Eşim Parti Meclisi'ni terk etmedi. Hepsini yalan söylüyorsun. Bahsettiğin her şey yalan" ifadelerini kullandı.

İlgezdi, istifasıyla ilgili olarak, "Ben bir yere aday olmak veya tekrar belediye başkanı olmak için istifa etmedim. CHP’nin kendi organları vardır. MYK’nın üyeleri, belediye başkanı buradan geçer parti meclisinin onay ile atanır. Burada verilemeyecek bir karar asla kabul edilemez. Mevkidaşım bana bunu tebliğ edemez. Parti buradan mı Ankara'da mı yönetiliyor karar versinler" şeklinde konuştu.

İlgezdi ayrıca, "Hiçbir partiden aday olmayacağım, ben aday olmak için istifa etmedim" diyerek, gelecekteki siyasi planlarıyla ilgili net bir açıklama yaptı. İlgezdi'nin, Kürt-Alevi kökenli isimlerin parti içinde tasfiye edildiği iddiasını da gündeme getirdiği belirtildi.

42 ilde "Narkoçelik-14" operasyonu 42 ilde "Narkoçelik-14" operasyonu