Özgür Özel, Mansur Yavaş'ı ziyaret etti Özgür Özel, Mansur Yavaş'ı ziyaret etti

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, yaklaşık bir aydır sürdürdüğü seçim çalışmalarını Ümraniye İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında anlattı. Aydın, "İstanbullu, şu ya da bu partili fark etmez. Durumdan da Kurum’dan da memnun değil. Bugünün İstanbul'u bizim alıştığımız ya da alışacağımız bir İstanbul değildir" dedi.

Aydın, Milli Görüş belediyeciliğine vurgu yaparak, "İnsanlarımız İstanbul'da yorgundur, kaygılıdır, endişelidir. Hatta küskündür. Topyekün İstanbul'u ayağa kaldırmak için insanlarımızla kucaklaşmaya, bu olumsuz tablonun üstesinden gelebileceğimize, onlara inandıralım. Bunun da yolu Milli Görüş belediyeciliğidir" şeklinde konuştu.

Toplu ulaşımda yaşanan sıkıntılara çözüm olarak 'Pembe Metrobüs' projesini duyuran Aydın, "Metrobüs dediğimiz bir projeyi mutlaka ve muhakkak devreye sokacağız. Özellikle İstanbul'umuzda ulaşımın, toplu taşımanın en yoğun olduğu saatlerde balık istifi yolculuklar yapılmaktadır. Bütün İstanbulluları bu çileden kurtarmamız elzemdir. Ama kalıcı çözümü ortaya koyana kadar hürmete en layık 65 yaş üstü büyüklerimizi, engellilerimizi ve kadınlarımızı bu çileden çekip çıkaracağız. Bunun adı 'Pembe Metrobüs'tür" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un kalıcı çözümü için nüfusun 7-10 milyona düşmesi gerektiğini belirten Aydın, "İstanbul'un nüfusunun azaltılması bizden başkasının söyleyemeyeceği bir şeydir. Çünkü bizden başkası bunu gerçekleştiremez. Arkadaşlar, biz İstanbul'a müteahhit seçmeyeceğiz. Belediye başkanı seçeceğiz. Marka bir şehir, kaliteli bir şehir oluşturacağız. Bir vizyonu olan şehir oluşturacağız" dedi.