CHP Lideri Özel'den "1 Mayıs" uyarısı geldi CHP Lideri Özel'den "1 Mayıs" uyarısı geldi

Cumhuriyet Gazetesi'nden Barış Pehlivan'ın haberine göre Saadet Partisi milletvekillerinden Mehmet Karaman'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşma, CHP içinde bazı milletvekilleri arasında rahatsızlık yarattı. Karaman, 12 yıllık zorunlu eğitimin gençleri hapsettiğini ve erken yaşta mesleki beceri kazanma imkanının gençlere tanınması gerektiğini savundu.

Karaman'ın sözleri, CHP içinde zorunlu eğitim konusunda hassasiyetleri olan bazı milletvekillerini rahatsız etti. Saadet Partisi'nin çocuklara yönelik "okuma, çalış" vaadini Meclis kürsüsünden anlatmasına CHP'nin vesile olduğu hatırlatıldı. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ise Karaman'ın çıkışını eleştirerek, "Anlaşılan o ki zorunlu eğitimin kesintiye uğratılması da bu zihniyeti tatmin etmemiş." dedi.

Özbay, 12 yıl zorunlu eğitimin önemine vurgu yaparak, çocukları koruma amacına hizmet ettiğini ifade etti. Çocukların 18 yaş altında olduğunu ve uluslararası anlamda çocuk olarak kabul edildiğini belirten Özbay, "Eğitimden, pedagojiden, çocuk haklarından bihaber kişilerin bu şekilde konuşmaları, bilgisizlik, liyakatsizlik olduğu kadar da hadsizliktir." şeklinde konuştu.