Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatı ve ardından yaşanan olaylara dair açıklamalarda bulundu. Kaya, Hasan Bitmez'in vefatının ardından gösterilen dayanışmayı vurgulayarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş ve diğer siyasi partilerin genel başkanları, grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve bakanlara teşekkür etti.

Münevver Karabulut'un katili  Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı

Ancak, Kaya, Hasan Bitmez'in Meclis kürsüsünde yaşadığı kalp krizi sırasında AKP sıralarından duyulan "Allah'ın gazabı" şeklindeki sözlerle ilgili önemli bir tespitte bulundu. Bu ifadenin Meclis için utanç verici bir durum olduğunu belirten Kaya, söz konusu ifadenin "Adalet ve Kalkınma Partisi sıralarından" geldiğini ve bu durumun 264 AK Partili milletvekilini zan altında bıraktığını ifade etti. Sözün sahibinin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sorumluluğu olduğunu belirterek, tutanaklara bu durumun geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.