Real Madrid, yaz transfer döneminde kadrosuna katmayı planladığı Kylian Mbappe'nin yanı sıra, Bayern Münih'in genç yeteneği Alphonso Davies ile anlaşma sağladığı haberleri spor dünyasını salladı. The Athletic'in haberine göre, Davies ve Real Madrid, sözleşme şartlarında prensip anlaşmasına vardı. Gazeteci Fabrizio Romano da bu anlaşmayı doğrulayarak, transferin gerçekleşme ihtimalini güçlendirdi.

Türkiye Kupası finalinin nerede oynanacağı belli oldu Türkiye Kupası finalinin nerede oynanacağı belli oldu

Ancak Bayern Münih'in yeni futbol direktörü Eberl, "Hiçbir kulüp oyuncularını bedavaya kaybetmek istemez" açıklamasını yaparak, Alphonso Davies ile olan sözleşmeyi uzatmak istediklerini belirtti. Eberl, menajerleriyle görüştüklerini ancak henüz bir sonuç alınmadığını ifade etti.

Transferdeki detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Bayern Münih'in Davies için Madrid ekibinden yaklaşık 50 milyon euro talep edeceği, ancak Real Madrid'in bu bonservis bedelini aşağı çekmeye çalışacağı belirtildi. Alphonso Davies, 2019'da Vancouver'den Bayern Münih'e 14 milyon euro bedel karşılığında transfer olmuş ve o zamandan bu yana takımıyla çıktığı toplam 180 maçta 9 gol atıp, 28 asistle oynadı.