Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen devam ettiğini bildirdi. MSB, “Bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar her durum ve şartta terör inlerine girmeyi sürdüreceğiz” notunu paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının devam ettiğini hatırlattı. Operasyonların zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen devam ettiğini duyuran Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabı üzerinden dün akşam saatlerinde Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarına katılan askerlerin görüntüsünün yer aldığı bir video yayımladı. Söz konusu videoda, fırtınalı havada Mehmetçik gözetleme yaparken, peş peşe düşen ve gökyüzünü aydınlatan yıldırımlar görüldü.

Bakanlıktan yayımlanan videoda, “Bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar her durum ve şartta terör inlerine girmeyi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verildi.

Yeni müfredat taslağında Filistin detayı Yeni müfredat taslağında Filistin detayı

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında, bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlere operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 72 oldu.