DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Meclisi Kadın Grubu toplantısında konuştu.

TamgaTürk’ün aktardığı bilgilere göre, Doğu illerini, "Kürdistan'ın pek çok kenti" olarak niteleyen Hatimoğulları, Kürtçü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 1 Şubat'ta Kars ve Van'da yürüyüş başlatacaklarını açıkladı. "Büyük özgürlük yürüyüşü, 15 Şubat’a kadar devam edecek. Yürüyüşün amacı, İmralı tecridinin ortadan kalkması, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesidir" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BİR SAVAŞIN EŞİĞİNDEYİZ

"Rusya-Ukrayna, İsrail, Filistin, Suriye, Rojava, Irak, Federe Kürdistan, İran, Pakistan karmakarışık. Büyük bir savaşın eşiğindeyiz. Kızıldeniz’de batı ülkelerinin savaş gemileri kol geziyor. Bu tabloda Kürt halkıyla savaşı-çatışmayı derinleştiren bir Türkiye stratejik olarak da hata yapar."

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu DİSK ile beraber Taksim'e yürüyecek Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu DİSK ile beraber Taksim'e yürüyecek

Hatimoğulları,  partisinin seçim sloganının "DEM gelir devran döner" olarak belirlendiğini kaydetti. Hatimoğulları konuşmasını, "DEM gelecek devran dönecek. Bizler geleceğiz ve bu devran dönecek" sözleriyle sonlandırdı.