Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu DİSK ile beraber Taksim'e yürüyecek Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu DİSK ile beraber Taksim'e yürüyecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın Kepez ilçesinde gerçekleşen "Büyük Antalya Buluşması" mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. "Emeklilerin Türkiye'nin en acıklı türküsünü söylediğini" ifade ederek, birçoğunun sadece 10 bin lira maaşla geçinmeye mahkum olduğunu belirtti.

Özel, "31 Mart'ta kaybettiklerini sandık başında aramaya gideceklerini" belirterek, hükümetin emeklilere yönelik politikalarını sert bir dille eleştirdi. "1,5 aydır 'emekli kart çıkartalım' diyorum. Emekli maaşına yapılacak 7 bin lira seyyanen zammın dışında elektrik, su, telefon ve doğal gaz faturalarında emeklilere yüzde 40 indirim yapılsın talebinde bulundum." dedi.

Ayrıca, Türkiye'de 1 milyon öğretmen ataması bekleyen kişi olduğunu vurgulayan Özel, adaletsizlik ve ayrımcılığa neden olan mülakat sistemini eleştirdi. "İnsan ayırmak ve haksızlık olan mülakatın kaldırılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Tarım sektöründeki sorunlara da değinen Özel, çiftçilerin mazot masrafları nedeniyle zor durumda olduğunu ve desteklenmeleri gerektiğini belirtti. "Antalya halinden 20 liraya çıkan portakal, Ankara'da 45 liraya satılıyor. Limonun kilosu 11 liradan Antalya halinden çıkarken Ankara'da 30 liraya satılıyor." diyerek tarım politikalarındaki adaletsizliği dile getirdi.

Muhittin Böcek'in başkanlığı altında Antalya'nın daha iyi bir geleceğe sahip olacağını belirten Özel, birlik ve dayanışma içinde olunması gerektiğini vurguladı. "Muhittin başkan kazanacak Türkiye İttifakı kazanacak." dedi.