CHP Sözcüsü Özgür Özel, Sinop'taki mitingde emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, hükümetin emeklilere yönelik vaatlerini yerine getirmediğini belirtti. Balıkçıların sorunlarını dile getiren Özel, CHP'nin Denizcilik Bakanlığı kurulması kararını hatırlatarak, bu kararda emeği geçenleri övdü.

Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu selamlayarak, emeklilere yapılan bayram ikramiyesi vaadini hatırlattı. Ancak, vaatlerin gerçekleşmediğini vurgulayarak, hükümeti eleştirdi. Özel, "Emekliye bir şey vermek değil, kandırma peşinde olduğu için Recep Tayyip Erdoğan seçimden sonra iyileştirme yaparız diyor. Emeklinin karnı aç ama senin yalanlarına emeklinin karnı tok" dedi.

Özgür Özel açıkladı! Erdoğan ile hangi konuları görüşecekler? Özgür Özel açıkladı! Erdoğan ile hangi konuları görüşecekler?

Özel ayrıca, Merkez Bankası'nın faiz politikasına da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, faizlerin yükselmesine dikkat çekti. "O beğenmediği, aşağıladığı, kötülediği koalisyon hükümetinde faiz yüzde 43'tü, şimdi ise yüzde 50'ye çıktı. Nereden nereye getirdin memleketi!" şeklinde konuştu.

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaparak, emeklilere yönelik vaatlerin gerçekleştirilmesi için Meclis'in acil olarak toplanmasını istedi.