CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin istifa açıklamasına yanıt verdi. İlgezdi'nin CHP kurultayında yaşandığı iddia ettiği tasfiyeye ilişkin Özgür Özel, "Ne Alevi'nin ne de Kürt'ün tasfiye edildiği yok. Kendisi 'Ben aday gösterilmedim' deyip bunun üzerinden değerlendirme yapmış. Birkaç gün sonra o değerlendirmelerden pişmanlık duyacağını düşünüyorum. Üzüntüsüne veriyoruz" dedi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Özgür Özel, İlgezdi'nin belediye başkan adayları belirlenirken Kürtler ve Alevilere kıyım yapıldığı iddiasına şöyle yanıt verdi: "Battal Başkan, uzun süredir yaptığı göreve aday gösterilmemesinin verdiği üzüntüyle - ki bunu anlıyorum - meseleyi nesnel ve tarafsız değil, öznel bir yerden değerlendirmiş. 900 aday açıkladık. Çok sayıda Alevi aday gösterdik. Alevi adaylara bakması lazım. Hangi Kürt’ün tasfiye edildiğini görmüş? Böyle bir şey yok. Aksine kaygı ve endişeye sebebiyet vermeyecek listeler var. Ne Alevinin ne Kürt’ün tasfiye olduğu yok."

Devlet Bahçeli: "Kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir" Devlet Bahçeli: "Kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir"

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yanlılarının tasfiyesiyle ilgili iddiaya da yanıt veren Özel, "Mersin’de mi tasfiye var? Adana’da mı var? Aydın’da mı var? Balıkesir’de mi var? Bursa’da mı var? Kurultayda en çok zorlandığımız, Kılıçdaroğlu’nun arkasında en net duran belediye başkanlarıydı bunlar. Bir tasfiye söz konusu değil. Bu iddiaları, yayınlanan aday listeleri yalanlıyor" şeklinde konuştu.

İlgezdi'nin "Her tarafta Karadenizli, Trabzonlu lobisi olduğu" iddiasına da yanıt veren Özgür Özel, "Yok" dedi ve "Geçen seferden farklı olarak nerde çok Trabzonlu olmuş?" diye sordu.