Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün meydana gelen depremin ardından yeni bir değerlendirme yaptı. Görür, Gemlik'in konumunun riskli olduğunu belirterek, Gemlik Fayı üzerinde bulunan bölgenin İznik ve Geyve Fayı'nın devamı olduğunu ifade etti. Kuzey Anadolu Fayı'nın Güney Kolunu oluşturan bu fayın, 1999 depremlerinden sonra enerjisinin belirli bir miktar boşaltıldığını ancak buna rağmen Gemlik'in 7 ve üstü bir depreme dayanamayacağını söyledi.

Prof. Dr. Görür, Gemlik'te yeni imar ve iskan verilmemesi gerektiğini, yapıların çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılması gerektiğini vurguladı. Bu açıklama, Gemlik ilçesinin deprem riski ve alınması gereken tedbirler konusunda önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

Ülkücü Cengiz Baktemur şehadetinin 42. yılında unutulmadı Ülkücü Cengiz Baktemur şehadetinin 42. yılında unutulmadı

Görür, depremden bir gün sonra yaptığı paylaşımda ise Gemlik'te meydana gelen depremin Gemlik Fayı üzerinde olduğunu ve bu fayın yavaş stres biriktirdiğini belirtti. Son depremin bu fayda 1857 yılında meydana geldiğine dikkat çekti.