Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Mersin'in Tarsus ve İzmir'in Güzelbahçe ilçelerindeki belediye başkan adaylarının adaylıklarının düşürülmesine çok sert tepki gösterdi. YSK'nin bu kararlarını tanımadığını belirten İnce, yargının ve YSK'nin alet olmasını şiddetle kınadığını ifade etti.

YSK'nin farklı farklı kararlar aldığını dile getiren İnce, "YSK, Tarsus'ta farklı, Mezitli'de farklı, Dikili'de farklı, Güzelbahçe'de farklı karar alıyor. İl seçim kurulu başka, ilçe seçim kurulu başka, YSK başka bir şey söylüyor. İlçe seçim kurulundaki hakim ve iki memur, 'üye olabilirsin.' diyor, il seçim kurulu 'olamazsın.' diyor. Sayın hakimlere şunu hatırlatıyorum, siyaseti bilmeden kararlar veriyorsunuz." dedi.

Muharrem İnce, YSK'nin verdiği kararlarla millete seçenek bırakılmadığını savunarak, "YSK, Tarsus ve Güzelbahçe'de partisinin başkan adaylarının adaylıklarını düşürerek millete seçenek bırakmamıştır. YSK'nin aldığı kararları tanımıyorum, alet olmasını şiddetle kınıyorum." şeklinde konuştu.

YSK'nin farklı siyasi partilere farklı muameleler yaptığını ifade eden İnce, bu durumu siyasetin dizayn edildiği ve yargının siyasetin içine çekildiği bir ortam olarak değerlendirdi. İnce, "YSK, bu seçimleri sağlıklı bir şekilde yapamayacağını artık göstermiştir." dedi.

İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanından kötü haber İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanından kötü haber

Buralarda seçime gireceklerini vurgulayan Muharrem İnce, "YSK'nin, yargının bu şekilde alet olmasını kınıyorum. Aldıkları kararları tanımıyorum. Biz doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. İnce, Tarsus ve Güzelbahçe ilçelerinde aday gösterip göstermeme konusunun parti içinde değerlendirileceğini ve başka aday gösterme opsiyonlarının olduğunu belirtti.