Mobil operatörlerin faturalara son bir yılda yüzde 150'den fazla zam yapmasının ardından, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Nisan'da açıklanacak yeni "azami ücret tarifesi" ile operatörlerin tarife ve paket fiyatlarına yapabileceği zam konusunda uyardı. Bu durum, vatandaşları endişelendirdi ve taahhüdünü uzatmak isteyenlerin 1 Nisan'a kadar yeni tarife ve paketlerini değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

77 ilde “SİBERGÖZ-37” operasyonu 77 ilde “SİBERGÖZ-37” operasyonu

BTK'nın "tavan fiyat uygulaması"nın sorunu çözmede yetersiz kaldığı belirtilirken, 1 Nisan'da açıklanacak yeni azami ücret tarifesi sonrasında operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor. BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlendirmesine 6 ayda bir yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" ile tavan sınırlaması getiriyor. Ancak internet ücretleri için serbest piyasa koşulları geçerli olduğundan operatörler, esas zamlı tarifeleri internet paketleri için uyguluyor.

Vatandaşlar, bu durum karşısında taahhüdünü uzatmak isteyenlerin 1 Nisan'a kadar yeni tarife ve paket seçeneklerini değerlendirmesi gerektiğini öğrenerek, operatörlerin olası zam oranlarına karşı dikkatli bir bekleyiş içinde bulunuyor.