Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu! Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu!

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, MİT'in öncelikli hedef listesinde bulunan terörist Vahide Atalay, Irak ve Suriye'de örgüt adına eylemsel faaliyetler yürütüyordu. Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'deki kadın yapılanması YPJ içinde önemli bir konumda bulunan Atalay, örgüte katıldığı 2006 yılından beri Türk güvenlik güçlerine yönelik birçok eylemsel faaliyette de yer aldı.

MİT'in sınır ötesinde PKK'ya karşı başarılı operasyonlar düzenlemesiyle örgüt, "hedef şaşırtma" yöntemini uygulamaya başladı. Örgüt, Ayn El Arap'ta yerel halktan paralı unsurlar devşirerek, onları görünür kılmaya başladı. Ancak bu taktik, Irak'tan gelen örgüt kadrolarını yer altına çekmeyi hedefleyen MİT'in operasyonlarına engel olamadı. Bu kapsamda, 2022 yılından itibaren YPJ'nin sözde Ayn El Arap sorumlusu olarak görev yapan "Sorhin Çele" kod adlı Vahide Atalay, Suriye'nin Ayn El Arap kentinde düzenlenen bir nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Vahide Atalay, ilk olarak 2004 yılında örgüte müzahir şahıslarca düzenlenen canlı kalkan eylemlerine katıldı. 2006 yılında örgütün kırsal kadrolarına katılan Atalay, 2006-2014 yılları arasında Irak'ta faaliyetlerde bulundu. 2014 yılında Suriye'ye geçerek Kamışlı, Ayn El Arap ve Rasulayn bölgelerinde silahlı faaliyetler yürüttü. Bir çatışmada yaralanmasının ardından yerel halktan örgüte katılım sağlama faaliyetlerine başladı. 2022'den itibaren Ayn El Arap YPJ'nin sözde sorumlusu olarak görev yapmaktaydı.