İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen saldırıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen 17 IŞİD üyesi şüpheli, İstanbul merkezli düzenlenen operasyonla yakalandı. Saldırıda bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yürütülen soruşturma kapsamında MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordineli çalışmaları sonucunda, saldırıyla ilişkilendirilen IŞİD üyelerinin tespit edildiği belirtildi.

İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda, IŞİD'in Horasan Vilayeti'ne bağlı olarak Türkiye'de faaliyet gösteren ve Santa Maria Kilisesi'ne saldırı düzenleyen faillerle bağlantılı oldukları değerlendirilen 17 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sırasında yapılan adres aramalarında örgütsel dokümanlar ele geçirildiği ifade edildi.

İşçi Bayramı için toplanan kalabalığın pisliğini 1 Mayıs’ta temizlik işçileri temizledi İşçi Bayramı için toplanan kalabalığın pisliğini 1 Mayıs’ta temizlik işçileri temizledi

Bu gelişme, daha önce saldırıya karışan 34 şüphelinin gözaltına alınmasının ardından yaşandı. Santa Maria Kilisesi saldırısını IŞİD üstlenmişti. 28 Ocak günü gerçekleşen saldırıda, Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ve çocuklarının da bulunduğu bir pazar ayini sırasında kiliseye düzenlenmiş ve başından vurulan Tuncer Cihan hayatını kaybetmişti. Saldırıda hayatını kaybeden Cihan'ın ölümü Türkiye ve dünya genelinde büyük üzüntüye neden olmuştu. IŞİD tarafından üstlenilen saldırı, terörle mücadele birimlerini harekete geçirmiş ve olayın faillerinin bulunarak adalete teslim edilmesi için yoğun bir soruşturma başlatılmıştı.