Hafta sonu hava nasıl olacak! Hafta sonu hava nasıl olacak!

Cumhuriyet'ten Figen Atalay'ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019-2023 yıllarını kapsayan beş yıllık stratejik yol planında yer alan hedeflere ulaşılamadığı belirtiliyor. Planın açıklandığı tarihte belirlenen hedeflere göre, ilkokul ve ortaokulda ikili eğitimin tamamen sona erdirilmesi, kadın yönetici oranının artırılması, okullaşma oranlarının iyileştirilmesi gibi hedefler bulunuyordu. Ancak bu hedeflerde beklenen seviyelere ulaşılamadığı ifade ediliyor.

Örneğin, ilkokul ve ortaokulda ikili eğitimin sona erdirilmesi hedefi olan "0" oranına ulaşılamayarak öğrencilerin yaklaşık yüzde 18'inin hala ikili eğitime devam ettiği belirtiliyor. Kadın yönetici oranının yüzde 21 olması hedefine henüz ulaşılamayarak bu oranın yüzde 10'larda kaldığı ifade ediliyor.

Ayrıca, temel eğitimde ikili eğitimin sona erdirilmesi hedefi ve diğer hedeflere ilişkin sapmaların yaşandığı vurgulanıyor. Bu noktada eğitim uzmanları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın planladığı hedeflere ulaşmak için daha etkili politikalar izlemesi ve eksiklikleri gidermesi gerektiğini savunuyor.