MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın belediyenin kapılarını tüm siyasi partilere açacağı yönündeki açıklamalarına ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Sürçü lisan yaşandı" ifadesine sert tepki gösterdi. Yıldız, bu açıklamaların ardından yapılan ikinci açıklama ile gerçeklerin örtülmeye çalışıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı

Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sayın Burcu Köksal'ın açıklamasından sonra, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 'Sürçü lisan yaşandı' sözleriyle gerçekleri örtme girişimi Sayın Köksal’ın ikinci defa yaptığı açıklama ile boşa çıkarıldı." ifadelerini kullandı.

Yıldız, yaşanan olayın CHP'nin DEM Partisi ile ilişkisini ortaya koyduğunu belirterek, "Yaşanan olayla birlikte CHP'nin PKK partisi DEM gerçeğinin ortaya serildi. CHP'deki DEM parti restleşmesinin ardından 'istifa' ya da 'adayı geri çekme' gibi durumların da hukuki bir kıymeti olmadığını söyledi." dedi.

Ayrıca, sosyal medya paylaşımında "Meraklısına not" diyerek, "Adayların kesin ilan edildiği 3 Mart’tan sonra meydana gelen ölüm ve adayın istifası dikkate alınmaz. Siyasi partinin gösterdiği adayı geri çekme manevrasının hukuki bir kıymeti de olmaz." bilgisini paylaştı.