MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisi aleyhine ortaya atılan dolandırıcılık iddialarına sert bir dille yanıt verdi. Atay, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün kardeşi Ayşenur Atmaca ve eşi Muharrem Atmaca'nın sahibi olduğu 'İbrahimli Yapı'yla ilgili yapılan suçlamalara karşı çıkarak, iddiaların açıkça provokasyon olduğunu belirtti.

Kurultay sonrası üst düzey istifa! Kurultay sonrası üst düzey istifa!

Atay, sosyal medya paylaşımında, "Yüklenicilerin inşaatı eksiksiz ve zamanında tamamlanması halinde dahi 24 adet hak edebileceği ve bu dairelerden 14 adedini kendi üzerine aldığı ortadayken 380 kişinin mağdur olduğunun iddia edilmesi açıkça provokasyondur" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Atay'ın açıklamasında, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün kardeşi Ayşenur Atmaca ile eşi Muharrem Atmaca'nın şirketi 'İbrahimli Yapı'ya işaret edilerek, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili gerçek dışı bilgilerin siyasal malzeme yapıldığı vurgulandı.

Sermet Atay, "Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk ve devamında FETÖ artığı sosyal medya hesaplarının organize açıklamaları ile tarafımın dolaylı olarak 380 kişiye dolandırıcılık iftirasına maruz bırakılması üzerine kamuoyunun gerçek bilgilerle bilgilendirilmesi ve provokasyonların engellenmesi amacıyla açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur" şeklinde konuştu.

Açıklamasının devamında, Atay, iddiaların doğru olmadığını savunarak, "Yalan bilgileri siyasal malzeme yapmaya çalışan; FETÖ’cü hesaplarla işbirliği içerisinde hareket eden; yalanı huy edinmiş iftiracılarla Mahkemede hesaplaşacağız" dedi.