İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) bünyesindeki İnsan Hakları Komisyonunda Türkiye’yi temsil eden MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, Gazze’de yaşanan gelişmelerin komisyon gündemine alınmamasını eleştirdi. Koçak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını soykırım boyutuna ulaşmış olarak değerlendirirken, uluslararası toplumun harekete geçmesi ve Türkiye'nin de bu süreçte etkili bir rol oynaması gerektiğini vurguladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği bünyesindeki İnsan Hakları Komisyonu'nda Türkiye'yi temsil eden Koçak, Gazze'deki dramatik durumu gündeme taşıyarak, İsrail'in insan hakları ve insani değerleri hiçe saydığını ifade etti. Koçak, İsrail'in Gazze'yi topyekûn yok etmeye çalıştığını belirterek, "İsrail tüm insanî değerleri ve insan haklarını hiçe saymaktadır ve İsrail'in Gazze'yi topyekûn yok etme girişimi artık soykırım boyutuna ulaşmıştır" dedi.

Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana, 30 binden fazla kişinin öldürüldüğünü, 70 binden fazla kişinin yaralandığını ve 2 milyona yakın kişinin de zorla yerinden edildiğini belirten Koçak, sözkonusu mağdurların yaklaşık üçte ikisinin kadın veya çocuklardan oluştuğuna dikkat çekti.

Konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını detaylı bir şekilde anlatan Koçak, uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması ve etkili bir şekilde müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin de bu süreçte aktif bir rol oynaması gerektiğini belirten Koçak, "Türkiye, İsrail'in işlediği savaş suçlarının ve insanlığa karşı suçların cezasız kalmaması için bu hukukî süreci takip etmeyi sürdürecektir" dedi.

Tarihte bugün; 27 Nisan Tarihte bugün; 27 Nisan

Gazze'deki acil insani durumu vurgulayan Koçak, İsrail'in sivil yerleşim yerlerine ve altyapılara kasten saldırılar düzenlediğini, sağlık tesislerine zarar verdiğini ve açlık gibi savaş silahlarını kullandığını belirtti. Türkiye'nin bu hukuk tanımazlığa seyirci kalamayacağını ifade eden Koçak, "İsrail ne yaparsa yapsın ne derse desin, Türkiye, İsrail'in işlediği savaş suçlarının ve insanlığa karşı suçların cezasız kalmaması için bu hukukî süreci takip etmeyi sürdürecektir" şeklinde konuştu.

Son olarak Koçak, Gazze'deki dramın en büyük öncelikleri olduğunu belirterek, "Şu anda Gazze, en büyük önceliğimizdir. Tüm Filistinli kardeşlerimiz tekrar güvenliğe kavuşuncaya kadar da bu böyle olacaktır. Türkiye, Gazze'deki kardeşlerine destek olmaya devam edecek ve uluslararası alanda haklı mücadelesini sürdürecektir" dedi. Koçak'ın bu sözleri, İSİPAB üyesi parlamenterlerden büyük beğeni topladı.